676

Inloggning misslyckades (Felkod 676)

Felet uppstår när behörighetskontroll aktiverats för första gången i Visma eller när en ny användare har skapats. För att användaren skall aktiveras i Visma behöver du först logga in med användaren en gång i Visma Administration.

Sökvägen till företaget saknas

Sökvägen till företaget i Visma saknas eller är felaktig.

Kan uppstå när aktuellt företag har flyttats till en annan mapp eller server. T ex om man läser in en backup till ett nytt företag i Visma eller att man byter server.

om visma

Därefter trycker man på knappen enligt bilden nedan ”Systeminfo…”, för att sedan kopiera värdet i fältet ”Sökväg företag:”

hämta sökväg för bolag

Klistra nu in det kopierade värdet för sökvägen till företag du precis tagit ifrån Visma Administration under programmets inställningar.  Fyll i användarnamn och lösenord till den användare ni använder för era integrationer eller dina egna användaruppgifter. Avsluta med att trycka på knappen ”OK” i nedre högra hörnet.

ställ in sökväg till företag i inställningar

Sökvägen till Visma Administrations

Sökvägen till Visma Administrations gemensamma filer verkar inte finnas

När sökvägen är felaktigt eller saknas finns där ett par enkla steg för att åtgärda problemet. Enklast är att man i sitt Visma Administration navigerar till hjälp och trycker på knappen  ”Om Visma Administration”

om visma

Därefter trycker man på knappen enligt bilden nedan ”Systeminfo…”, för att sedan kopiera värdet i fältet ”Sökväg gemensamma filer:”

om visma system information

Klistra nu in det kopiera värdet för sökvägen till gemensamma filer du precis tagit ifrån Visma Administration under programmets inställningar. Avsluta med att trycka på knappen ”OK” i nedre högra hörnet.

Inställningar sökväg till gemensamma filer