Martin: Det är hjärtat som bestämmer, det ska vara kvalitét i det vi erbjuder.

KindCigars, beläget i Helsingborg, är ett företag som säljer och distruberar cigarrer från Cuba, Dominikanska republiken och Honduras.
Inspiration från ett tobaksblad, cacaoböna och kaffeböna formar företagets logga.
Genom snabba leveranser, abonnemangsmöjlighet, ett brett urval med närmare 1000 artiklar på hyllan och en fantastisk service har KindCigars trots sina 7 år bara börjat på marknaden.
En kund som vi citerar:
– Beställde i tisdags , i går torsdag låg de i lådan! Oväntat och överraskande. Service av högsta kvalite , även hur de var förpackade var suveränt. Mycket bra!!

Kundrelation är något KindCigars lägger mycket tid på.
– I den här branschen är kundrelationen en viktig del. När kunden handlar hos oss handlar de en del av mig. De litar på mig och därför är det en viktig del i företaget. De är viktiga för oss och då ska vi självklart ge allt tillbaka säger Martin och fortsätter.
– Det är hjärtat som bestämmer, det ska vara kvalitét i det vi erbjuder.

Allting var inte självklart i början. Ägaren och grundaren av KindCigars, Martin Brix Nelson hade varit pappaledig och ville göra något nytt.
– Jag var i ett läge där jag var sugen på att göra något annat än att gå tillbaka till att jobba med IT.
Jag startade företaget 2011 och i början var jag helt själv. Det skulle vara ett ställe där jag kunde ha roligt, vara i min egen värld och arbeta.
Sedan rullade det på och folk fick upp ögonen för mig och produkterna kring min hobby. Idag är min fru Marie-Louise med och driver företaget säger Martin och fortsätter.
– Cigarrer är en hobby för många och ett sätt för människan att varva ned. När jag var i tonåren fick jag upp ögonen för cigarrer och började experimentera. Idag har jag möjligheten att få jobba med det på heltid.

En dröm är att låta övriga anställda fortsätta att erbjuda kunderna hög kvalité så att Martin kan gå vidare och göra annat.
– Vi är ett gäng som arbetar bra tillsammans och de gör ett fantastisk jobb här. Cigarrbranschen var en förlegad bransch. Vi började och satsade hårt på att gå ut på sociala medier och visa oss. Vi har en snygg hemsida där vi kan visa vad vi erbjuder. En gång i månaden åker vi runt till olika städer i Sverige, berättar vad vi gör och säljer direkt på plats säger Martin och fortsätter.
– Vi har inte nått toppen utan har mer att ge. Vi bygger upp nätverket successivt.

Då företaget växte var man tvungen att investera i ett nytt affärssystem. Tidigare hade man Visma eEkonomi men genom DataPartner i Helsingborg AB investerade man i ett Visma Administration 1000.
– Era konsulter har fått oss att förstå vad vi kan göra med verksamheten och att ju mer verksamheten växer desto mer måste vi ha ut av ett affärsystem säger Martin och fortsätter.
– Konsulterna har satt upp ramar som vi ska hålla oss inom och följa, det blir lite som en förberedelse och en investering för framtiden.
Ju mer verksamheten växer innebär det även utgifter i form utav löner, även detta gick genom DataPartner.
– Det blev ett Visma Lön 600. Löner överlåter jag till Marie-Louise att göra, det blandar jag mig inte med. Vi fick hjälp med genomgång och uppsättning från en utav konsulterna säger Martin medan han lutar sig tillbaka med en kopp kaffe. Han fortsätter.
– Vi har haft två konsulter från DataPartner och man får som kund drivande, stabila och pedagogiska människor.
– Vi är nöjda med samarbetet med DataPartner som hjälper oss med att se möjligheterna i Visma Administration. Vi har bara börjat skrapa på ytan.