Månadens Visma-tips, april

By 5 april, 2017Visma-tips

Använd snabbvalen för att arbeta effektivare

Snabbkommando

Du kan arbeta med snabbkommandon på olika sätt i ditt program, dels för att navigera och dels för att utföra kommandon som t.ex. spara, ångra och avsluta.

Snabbknappar

I Visma Administration kan du enkelt välja egna snabbknappar och på så sätt anpassa programmet efter ditt behov. Du kan välja snabbknappar för både funktioner och utskrifter.
Snabbknapparna ligger som standard längst upp i programfönstrets ram. De standardknappar som följer med vid installationen är de för Kundfakturor, Leverantörsfakturor och Verifikationer.
För att lägga till dina egna snabbknappar klickar du på knappen Anpassa verktygsfältet Snabbåtkomst och väljer Fler kommandon. Du kommer då till ett nytt fönster där du lägger till, tar bort och väljer ordning på dina snabbknappar.
Inställningarna är förstås unika för dig. Är ni flera som arbetar i programmet sparas inställningarna per inloggad Windows användare.

Alt-tangenten

Vill du på ett enkelt sätt navigera dig mellan olika programdelar utan att använda musen kan du göra det med hjälp av Alt-tangenten. När du trycker på Alt-tangenten visas små bokstavsikoner i programmet för de olika val du kan göra. Tryck på motsvarande bokstav på tangentbordet och programmet navigerar till det val du har gjort.
De snabbknappar du har får automatiskt ett tangentkommando efter den ordning du valt t.ex. Alt+1, Alt+2 osv.

Växla mellan med eller utan kommandomeny

Om du vill få större arbetsyta kan du välja att dölja hela menyfliksområdet. När du dubbelklickar på flikens Kommando minimeras menyfliksområdet. I infällt läge kommer du fortfarande åt alternativen på flikarna genom att klicka på fliken igen. När du gjort ditt val, t ex klickat på ett kommando, fälls fliken in igen. För att få fram menyfliksområdet igen dubbelklickar du på fliken Kommando.
Möjligheten att få en större arbetsyta i och med att du kan fälla in menyerna gör att du kan utnyttja alternativet att arbeta med flera fönster parallellt. Detta kan till exempel vara bra om du behöver ha kundkortet tillgängligt samtidigt som du registrerar fakturan. Du hittar de olika fönstervalen om du klickar på ikonen till höger om fältet Sök i hjälpen längst upp i högra hörnet.