Affärssystem, Ekonomisystem – Vad är det?

Ett affärssystem (eller ekonomisystem) är ett system med flera olika moduler, som har som syfte att hantera och stödja information, ekonomistyrning och administration åt ett företag

Varför ett affärssystem?

Ett ekonomisystem lagrar företagets data

Ett ekonomisystem är ett system för lagring, hantering och rapportering av företagets data. Data som samlas i systemet är information om verksamhetens transaktioner och övriga upplysningar. Det finns många olika typer av ekonomisystem som fungerar på olika sätt, men det är vanligt att du kan göra din bokföring, fakturering, orderhantering samt upprätta din kund- och leverantörsreskontra i systemet. Ett ekonomisystem kallas också affärssystem, ekonomiprogram, redovisningssystem eller bokföringsprogram.

Syftet med ett ekonomisystem

Ekonomisystemet samlar och strukturerar all data på samma ställe, vilket gör den lättillgänglig för företagets medarbetare. Syftet med ett ekonomisystem är att effektivisera många av företagets processer. I en del system kan din revisor eller redovisningskonsult ha tillgång till systemet, vilket möjliggör flexibilitet i arbetet med företagets bokföring. Ett ekonomisystem har ofta en viktig roll vid avstämning, och resultaten och rapporterna som kan tas fram ur systemet används i många fall som underlag för viktiga beslut.

Ett affärssystem kan integreras med andra IT-system

Ett affärssystem är ett system som innehåller flera olika funktioner som kan integreras med andra IT-system. Syftet med affärssystemet är att hantera företagets information, ekonomistyrning och administration. Ett affärssystem har ofta flera moduler som innehåller stöd för order- och lagerbehandling, bokföring, kund- och leverantörsreskontra, produktionsplanering, inköp, personal- och kundadministration och tidsredovisning. Dessa moduler är vanligtvis kopplade till en databas där all data lagras.

Varför används affärssystem?

Ett företag kan välja vilka funktioner det har behov för och ställa in systemet efter det. Affärssystem kan ofta vara väldigt komplexa och kan kopplas ihop med andra system. Ett affärssystem kan hjälpa ett företag att öka produktiviteten, måluppfyllelsen och kvaliteten i sina processer.

Vad är fördelarna?

Övergripande kontroll av ekonomin i realtid

Minska administrativ kostnad

Effektivt beslutsstöd

Ett centralt system för alla

Vilket affärssystem passar dina behov?

VISMA ADMINISTRATION

Sveriges mest köpta ekonomiprogram

Visma Administration är landets mest beprövade ekonomiprogram. Inget ekonomiprogram har lika mycket erfarenhet. Systemet hanterar allt från bokföring och fakturering till order, lager, offert och inköp.

VISMA BUSINESS

Det smarta, effektiva och flexibla affärssystemet

Visma Business är utvecklat med slutanvändaren i åtanke. Det användarvänliga gränssnittet, ett-klick-filosofin och logiken bakom kulisserna gör Visma Business till ett av de mest populära affärssystemen i Norden.

VISMA eEKONOMI

En komplett lösning för dig som driver eget

Visma eEkonomi är ett webbaserat ekonomiprogram som effektiviserar din vardag som företagare med enskild firma eller eget aktiebolag. Visma eEkonomi gör det enkelt för dig att fakturera och bokföra via surfplattan och mobilen.

VAD VÅRA KUNDER SÄGER

citat

DataPartners lösning har hjälpt oss att på ett smidigt sätt kunna automatisera faktureringen mot våra 2000 anslutna verkstäder och bilprovningsstationer. De har varit lyhörda för våra behov och hjälpt oss att hitta den bästa lösningen för vår affärsmodell. Utan den här integrationen hade vi haft svårt att växa utan att behöva lägga mer resurser på ekonomi.

MALIN LANDBERG

Lasingoo

VILL DU VETA MER?

favi3

HÖR AV DIG

Kontakta oss om det är något vi kan hjälpa till med eller om du bara har en fråga.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

© DataPartner