Logotyp

Om oss

Engagemang, Kompetens
och Pricksäkerhet

Logotyp

DataPartner erbjuder affärssystemtjänster och lösningar som förenklar er vardag, sänker era kostnader och investerar i er framtid. Digitalt, automatiserat och miljövänligt.

Ung man med skägg och mustach och lite längre rufsigt hår i sidbena. Mannen har en blå skjorta med en grå fleece utanpå

Christoffer - Projektledare

Länken som tillsammans med kund driver projekten framåt

Glad kvinna med blont axel långt hår och en blommig blus

Maria - Säljare

Vår rådgivare och produktexpert som alltid har kunden i fokus

Leende mörkhårig ung man med kort skägg och mustach. Blå och vitrandig skjorta med en grå kavaj över

Simon - Utvecklingschef

Ett tekniskt geni som fixar det mesta för kunden

Datapartner

Varför DataPartner?

Vi på DataPartner är experter på affärssystem! Med över 30 års erfarenhet och det största ekosystemet av integrationslösningar till Visma Administration i Sverige är vi er pålitliga och kompetenta businesspartner. Hos oss arbetar ett dedikerat team av specialiserade konsulter som kan affärssystemet inifrån och ut.

Vi är mycket stolta över att vara Sveriges ledande leverantör av Visma Spcs-program och har under våra 25 år som partner blivit erkända som årets Visma Partner hela åtta gånger.

Utöver Visma Spcs produkter erbjuder vi även vårt eget affärssystem Figurator EXT, ett flexibelt och omfattande affärssystem som täcker alla användningsområden i ett och samma system.
Detta moderna och användarvänliga system erbjuder bland annat flexibelt driftläge, komplett ERP lösning som standard, men även många valbara extrafunktioner för att passa just ert företag.

Vi erbjuder helhetslösningar för företag som söker maximal effektivitet i sitt affärssystem. Vårt fokus ligger alltid på att utveckla användarvänliga verktyg som gör er vardag enklare. Med DataPartner vid er sida kan ni fokusera på er kärnverksamhet medan vi tar hand om resten!

Logotyp

Det ska vara tryggt, enkelt och lönsamt att välja DataPartner. Med lång erfarenhet i branschen kommer gedigen kompetens och ett starkt engagemang att utveckla och förbättra användarupplevelsen utav affärssystem.

Datapartner

Vår Historia

DataPartner grundades 1992 av Peter Blonér och har under alla år haft intresset att digitalisera, automatisera och effektivisera processer inom affärssystem. Sedan 2000 har fokus uteslutande varit på integrationslösningar till Visma Administration, och i dagsläget har DataPartner det största ekosystemet av lösningar i Sverige.

Nytt affärssystem
2020 startade arbetet med ett eget affärssystem som har sin grund i det danska företaget Figurator International. Under 2023 var utvecklingen och konverteringarna av systemet klara och de första kunderna började använda Figurator EXT i Sverige.

Ny ägare
Hösten 2023 togs ett stort beslut inom DataPartner och tidigare ägaren beslutade att sälja majoritet i företaget till norska ECIT, ett börsnoterat IT-företag som levererar ekonomilösningar och IT-tjänster till kunder i tio europeiska länder. Upplåtandet av majoriteten var en strategisk satsning på framtiden, där det långsiktiga framtidssäkrandet av verksamheten och dess kunder stod i fokus.

Datapartner

Vår vision

Det ska vara tryggt, enkelt och lönsamt att välja DataPartner. Med lång erfarenhet i branschen kommer gedigen kompetens och ett starkt engagemang att utveckla och förbättra användarupplevelsen utav affärssystem.

Vi erbjuder personlig och professionell support med fokus på att effektivisera och dela kunskap kring användandet utav ert affärssystem. På DataPartners strävar vi efter en organisation som är och uppfattas som engagerad, kompetent och som präglas av stark gemenskap. Detta gäller både internt inom vår organisation, i samarbetet med våra partners och i relationen med våra kunder. Hos oss kan ni lita på att ni får den support och den expertis ni behöver för att lyckas med ert affärssystem!

Logotyp

DataPartners strävar efter en organisation som är, och uppfattas som engagerad, kompetent och med en gedigen gemenskap, både inom organisationen, mot våra kunder och tillsammans med alla samarbetspartners.

Datapartner

Jobba hos oss

Vill du vara en del av vårt team på DataPartner?

DataPartner är Sveriges ledande Visma-partner och har en gedigen erfarenhet av att arbeta med affärssystem. Hos oss får du möjligheten att arbeta med både vårt eget affärssystem Figurator EXT och Nordens största affärssystem, Visma Administration, samt vara en del av ett dedikerat och kompetent team.

Att arbeta på DataPartner innebär att du tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och kollegor dagligen hittar innovativa lösningar. Vår gemensamma kunskap och vårt engagemang är grunden för att skapa nöjda kunder och vinna utmärkelser som ”Årets Visma Partner”.

Vi erbjuder en rad olika roller inom organisationen, alla med en nyckelfunktion i att leverera våra integrerade affärslösningar. Våra utvecklare skräddarsyr program efter kundens behov, konsulterna implementerar och utbildar kunderna i användningen av produkterna, och vår support tar hand om kundernas frågor och problem.

Vi är ett team på 17 personer som alla spelar en viktig roll i att uppnå våra gemensamma mål. Tillsammans tar vi oss an de dagliga utmaningarna och firar de gemensamma framgångarna!