Logotyp

Airfil – ännu en nöjd kund

Artefakt

Airfil är ett företag som grundades under första kvartalet-2023 och är baserat i Malmö. Airfil köper in och säljer olika sorters filter från ledande europeiska tillverkare som sedan distribueras till den svenska marknaden. Totalt arbetar sex personer med att förbättra olika miljöers luftkvalité, varav tre är delägare i företaget.

Utmaning

Att på kort tid implementera ett affärssystem som var enkelt att förstå, använda och som kunde hantera både order, lager och fakturering. Att hitta ett väl fungerande affärssystem med ett naturligt flöde som är användarvänligt är ett av många kunders högsta prioritering när de söker efter ett affärssystem. Den manuella tidskrävande hanteringen vill man i största utsträckning bygga bort för att skapa en snabbt, effektivt, felfri och säkert hantering.

I vårt fall var vi även i behov av några specialutvecklade integrationer och integrationen till vår webbshop, berättar Maria Leijman en av delägarna i Airfil.

Lösningen

Airfil letade efter ett affärssystem som skulle ge dem deras önskade funktioner, samtidigt som det skulle vara enkelt att arbeta i och skapa effektivitet så att systemet sköter jobbet. Då man kände till Visma sedan tidigare visste man att det var ett system som till stor del passade företagets önskemål väl, men där fanns vissa utmaningar som DataPartner hjälpte till att hantera.

– Vi fick väldigt fin kontakt med personalen i Helsingborg och mycket bra service och snabb leverans. Man var även väldigt behjälplig när det gällde våra önskemål, anpassningar och implementeringar av systemet, säger Maria.

Som grund valdes Visma Administration och med DataPartners produkt ExcelConnect och några specialutvecklade integrationer levererades ett kundanpassat system med rätt funktioner och flöden för just Airfil på kort tid.

Resultat

Airfil fick snabbt ett affärssystem som hanterar flödet av deras produkter på ett effektivt och säkert sätt. Genom specialutvecklade integrationer levererades ett system som var kundanpassat och som skapade de kopplingar mellan produkter, lager, försäljning och fakturering som kunden önskade.

Genom support och utbildning från DataPartners konsulter finns även kunskapen hos Airfil att använda produkterna på bästa sätt och det betyder att systemet sköter jobbet så att Maria och hennes kollegor kan fokusera på sina kunder och deras behov.


Vill ni också komma i gång snabbt och smidigt med ett funktionsanpassat affärssystem som uppfyller just er organisations behov. Kontakta oss!