Logotyp

DataPartner blir en del av ECIT

Logotyp

Under fredagen den 29 september presenterades förvärvet av BusinessPartner i Helsingborg AB, där DataPartner och Figurator AB ingår. Förvärvet på 50,1 procent betyder att ECIT blir ny majoritetsägare av både DataPartner och Figurator AB som fortsatt kommer verka som egna varumärken och bolag.

Artifakt med en handskakning

 -Vi ser bara positiva synergier med detta förvärv. Vi är samma medarbetare med samma kundfokus och för våra kunder innebär detta inga förändringar.
Vi kommer fortsätta att leverera våra affärssystem och tjänster som vanligt, men med ECIT som partner kan vi accelerera vårt arbete och lägga i nästa
växel i vår tillväxtresa, säger Fredrik Fenberg, vd för DataPartner AB & Figurator AB.

Upplåtandet av majoriteten av BusinessPartner i Helsingborg AB är en strategisk satsning på framtiden, där det långsiktiga framtidssäkrandet av verksamheten och dess kunder stått i fokus. Som en del av en större organisation kommer fler kontaktytor och större möjligheter att utveckla produkter och tjänster snabbare och effektivare. ECIT värnar om en lokal närvaro och förvärvet betyder att ECIT nu har IT & systemkonsultation som en del av den svenska portfolion och även distributionen av Figurator i Sverige.

Logotyp ECIT

Om ECIT

ECIT är ett norskt börsnoterat IT-företag som levererar ekonomilösningar och IT-tjänster till kunder i tio europeiska länder. Totalt driver man över 100 kontor med 26 av dessa i Sverige. ECIT förvärvar verksamheter genom en stark och beprövad modell som kombinerar kunders behov med lokal kompetens som blir en del av styrkan i en större internationell verksamhet.